Erasmus+ 2023 Projesi 2024-2025 Güz Dönemi Öğrenim Hareketliliği NİHAİ Seçim Sonuçları

Sevgili Öğrenciler,

2023 yılı sözleşme dönemi KA131 projeleri kapsamında, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı Güz Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği NİHAİ Seçim Sonuçları ekteki dosyalarda yer almaktadır. NİHAİ Sonuçlar yapılacak itirazların değerlendirilmesinden sonra açıklanacaktır.

1. Sonuçlara itiraz durumunda, imzalı itiraz dilekçesi 22 Nisan 2024 saat 17:00'a kadar koordinatörlüğümüze imzalı şekilde e-posta (erasmus@hitit.edu.tr) ile gönderilmelidir.

2. "ASIL" olarak hak kazanan öğrencilerin 22 Nisan 2024 tarihine kadar haklarından feragat etmeleri halinde bir sonraki başvurularında -10 puan uygulanmayacaktır.

3. Öğrenim hareketliliği için başvuru sonucu 'Asıl' ve 'Yedek' olan öğrencilere 26 Nisan 2024 tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Bilgilendirme (oryantasyon) toplantısı ile ilgili detaylar daha sonra duyurulacaktır. 'Asıl' durumunda olan öğrencilerin toplantıya katılmaları zorunludur. Katılmama durumunda, Erasmus programına tekrar başvurmaları halinde 5 puan kesinti uygulanacaktır.

4. Hak kazanan öğrencilerin, karşı üniversitelerin ilgili Erasmus internet sayfalarını incelemeleri ve başvuru yöntem ve tarihlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Karşı üniversitelere bildirimler (nomination) Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.

ÖNEMLİ: KOORDİNATÖRLÜĞÜMÜZ KARŞI KURUMA NOMİNE ETMEDEN  YAZIŞMA YAPMAYINIZ.

Bunu takiben başvuru süreçleri (ders seçimi, belgelerin doldurulması vb.) adayların kendileri tarafından takip edilecektir. Sürecin bölüm/birim Erasmus koordinatörleri ile birlikte yürütülmesi önerilmektedir. Başvuru tarihlerine ve istenilen belgelere lütfen dikkat ediniz.

5. Karşı üniversitelerin öğrenim diline ve istenilen İngilizce dil seviyesine ilişkin koşullara dikkat edilmesi ve talep edilecek dil sertifikalarının başvuru aşamasında sunulması önem arz etmektedir. Yabancı dil yeterlilikleri konusunda tüm sorumluluk öğrencilere aittir. Hak kazanan öğrencilerin  faaliyete katılımları, ancak öğrencinin yerleştirildiği üniversite tarafından kabul edileceğinin kesinlik kazanmasını takiben mümkün olacaktır.

Hitit Üniversitesi Koordinatörlüğü